Årets Briljanta Idé

Vinnaren av Årets Briljanta Idé ska ha slagit branschen med häpnad. "Tänk att dom kom på en sådan lysande lösning!" Vinnaren finns bland alla de "kreatörer" som sliter med att skapa smarta och lönsamma lösningar för branschen, oavsett om det handlar om it-teknik eller serviceanda. De har gjort det oväntade till det självklara.

Årets Coffee Shop

Vinnaren av Coffee shop är en enskild aktör eller en kedja med en vilja att satsa på högsta kaffekvalitet, ett spännande och välsmakande utbud av matbröd och kaffebröd. Men minst lika viktigt är att gästerna får den bästa servicen av en aktör som vet vet hur man sätter guldkant på fikastunden.

Årets Ekoboost

Årets Ekoboost premierar den som går från ord till handling. Priset går till den snabbmatsaktör som under de tre första kvartalen under 2018 har ökat sina ekologiska livsmedelsinköp mest. 

Årets Fast Casual

Vinnaren av Årets Fast Casual ska vara en framgångsrik och lönsam enskild restaurang eller ett restaurangkoncept som genom nytänkande och affärsmannaskap har skapat mervärden för kunderna och deras helhetsupplevelse. Här serveras den kvalitetsmässigt absolut bästa maten på ett tidseffektivt sätt.

Årets Hjärta

Vinnaren av Årets Hjärta är en restaurang, koncept, kedja, butik eller enskild person som ärligt och med glödande passion visar hur man kan bedriva en verksamhet med betoning på miljö och/eller hälsa. Det här är engagemang när det är som bäst.

Årets Kombo

Vinnaren av Årets Kombo är en restaurang, koncept, kedja, butik eller person som framgångsrikt lyft fram exponeringen och försäljningen av kombinationen mat och dryck.

Årets Leverantör

Vinnaren av Årets Leverantör ska vara ett företag som i hög grad har bidragit till att skapa mervärden för fastfood- och conveniencebranschen. Det kan beröra sortiment, service, teknik, miljö eller annat som påtagligt ökar värdet för kunderna och/eller personal och hela företaget.

Årets Streetfood

Vinnaren av Årets Streetfood vet exakt vad folk vill äta på gatan. Människor älskar Streetfood för variationen, kvalitén, och för det personliga mötet, samtalet och miljön. Det är överraskande gott, lätt att äta ur handen och prisvärt. Serveringsenheten är oftast ambulerande och temporär. Här växer köerna framför matluckan och gästerna njuter.