Årets Leverantör


Lantmännen Unibake

Juryns motivering: Genom att vara lyhörd för kundernas behov och önskningar och ständigt jobbat med produktutveckling som stämmer i tiden och matchar marknadens trender, till delas Lantmännen Unibake utmärkelsen Årets Leverantör.

Årets Café/coffee shop


Saltå Kafé, Järna

Juryns motivering: Entreprenörerna hos Saltå Kafé driver verksamheten med stort hjärta och engagemang för råvaror av bästa kvalitet. Kaffet är ekologiskt och brödet bakas i eget bageri. Hög servicenivå och trevligt kundbemötande prioriteras sju dagar i veckan. Lite avskilt men nära ett extremt trafikerat stråk kommer kunderna både från när och fjärran för att njuta av sortiment, service och miljö.

Årets Butik/enhet


Nytorget Urban Deli, Stockholm

Juryns motivering: Nytorget Urban Deli i Stockholm är med sin kreativitet och ambition ett föredöme för hela branschen och genomsyras av en trendig men otvungen och ärlig vilja att ge det där lilla extra till besökaren. Ljuvliga dofter och goda smaker i kombination med hjärta och själ skapar såväl inspiration som sann matglädje. Den genomtänkta affärsidén, från design till utbud och aktiviteter för stamkunderna, bidrar till en unik helhet för den moderna storstadsmänniskan.

Årets Restaurang


La Neta, Stockholm

Juryns motivering: La Neta är på riktigt! Inte ett arrangerat tema eller ett fiktivt koncept. Här finns en äkthet och en personlig passion som så många andra saknar inom fastfood idag. Det är som att vara i ett hett Mexiko, med 20 minus utanför dörren.

Årets Rookie


Juiceverket, Stockholm

Juryns motivering: Juiceverket är en klart lysande ny stjärna på den stockholmska smartfood- eller smartdrink-himlen och det är svårt att inte bli smått förälskad i alla smaker och personalens entusiasm.

Årets Hälsosatsning


Blueberry, Stockholm

Juryns motivering: Blueberry är ett hälsotänk som sträcker sig hela vägen från nyttigheter på tallriken till själavård. En oas som ligger i tiden då allt snurrar allt snabbare