Årets Leverantör


iZettle

Juryns motivering: Med en fascinerande teknik skapar vinnaren nya möjligheter för sina kunder. Här välkomnas både stora som små kunder med tycke för enkelhet och säkerhet. Utvecklingen har bara börjat.

Årets Café/coffee shop


Brista Fair Trade Coffee

Juryns motivering:Med devisen ”Ingen kan göra allt men alla kan göra något, och tillsammans kan vi förändra världen” tar vinnaren de etiska frågorna på största allvar. Det gäller allt från rättvisemärkta kaffebönor och skolprojekt till muggar gjorda av majsstärkelse i stället för plast.

Årets Butik/enhet


Cajsa Warg, S:t Eriksplan, Stockholm

Juryns motivering: Vinnaren sprider matglädje med hög kvalitetsfaktor. Här finns allt för den som vill äta gott och snabbt, pannfärdigt gjorda på råvaror efter säsong, allt ackomanjerat av stämningsfull musik. Ett vattenhål för dagens makthavare inom mat och dryck – foodiesarna.

Årets Snabbmatsrestaurang


Vigårda Barbeque, Stockholm

Juryns motivering: Med modernt handlag och kreativitet ligger Danyel Couet och Melker Andersson med sin nya hamburgerrestaurang Vigårda i framkant på den svenska snabbmatskulturen. Här serveras prisvärd kvalitetssnabbmat för alla med stor gourmetkänsla i fin miljö. Även vid rusningstid fungerar serveringen smidigt snabbt. En härlig helhetsupplevelse.

Årets Rookie


Vigårda Barbeque, Stockholm

Juryns motivering: På bara några månader fick stockholmarna ett nytt favoritställe att stilla hungern på. Här serveras mat i citytappning snabbt och effektivt med en prisbild som imponerar. Allt paketeras galant i takeaway-lådor att ta med hem, till kontoret, få levererat eller äta på plats.

Årets Hälsosatsning


Salldsbaren

Juryns motivering: Vinnarens eleganta idé är att låta kunderna själva bygga sina måltider En snabb expansion har gjort detta hälsosamma fastfoodalternativ tillgängligt för konsumenter i hela landet och även lyckats locka nya kunder till hälsosammare fastfood.