Årets Snabbmatsrestaurang


Zócalo

Juryns motivering: Maten på Zócalo är en kombination av det mexikanska köket och den kaliforniska matkulturen, med inspiration från Mission District i San Francisco. Det här är riktigt bra mexikansk mat rakt upp och ner. Det är så bra att du gärna tar en omväg för att äta på Zócalo.

Årets Leverantör


Rudenstams Bär&Frukt, Huskvarna

Juryns motivering: En topproducent sedan länge av must och cider, som satsar helhjärtat på en grosshandel utöver det vanliga. Kaféer, restauranger och butiker som vill erbjuda sina gäster och kunder toppkvalitet, är stadiga kunder tack vare enorm service, kunskap, kvalitet och omsorg.

Årets Café/coffee shop


Stålboms, Falkenberg

Juryns motivering: Här skapas en helhetsupplevelse, både vad gäller konditorivaror och miljön. Stålboms utmanar också normerna genom att skapa bakverk med en egen och modern twist. Det är modigt och ovanligt i branschen.

Årets Butik/enhet


Picard, Sverige

Juryns motivering: Picard är ett nytt koncept i Sverige och man erbjuder frysta, nya och prisvärda produkter som håller mycket hög klass. Med hjälp av Picards produkter kan vem som helst skapa både vällagad vardagsmat och fantastiska festmåltider utan avancerade kockkunskaper.

Årets Mat- och dryckeskombo


Pizzeria Napoli, Växjö

Juryns motivering: Pizzeria Napoli har verkligen förstått hur man kan skapa merförsäljning av dryck på ett smart och tilltalande sätt. Det är få kunder/gäster som avstår att köpa dryck vilket också avspeglar sig i merförsäljningen – mer än en fördubbling det senaste året.

Årets Rookie


Bun Bun Truck, Stockholm

Juryns motivering: Med matiga och smakrika fransk-vietnamesiska baguetter är Bun Bun Truck ett lysande exempel på den Food truck-rörelse som äntligen fått lagligt fotfäste i Sverige.

Årets Hälsokoncept


Biofood

Juryns motivering: Vinnaren visar ett stort engagemang och arbetar långsiktigt för att erbjuda ett brett sortiment av ekologiska och kravmärkta produkter. En pionjär i ordets rätta bemärkelse som många restauranger har upptäckt.